4.12.11

«НАСЕЉАВАЊЕ ВИЗ@НТИЈЕ» на фестивалу визуелних радова

«НАСЕЉАВАЊЕ ВИЗ@НТИЈЕ» на ТРЕЋЕМ МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ
„Интеркултурални дијалог кроз српски и међународни уметнички израз – Ваљево, 2011“

У организацији „АРТ групе АКТ“ и Дејана Богојевића, Фестивал је успешно реализован од 27. до 29. маја, окупивши писце, сликаре, музичаре, издаваче, уреднике, мултимедијалне уметнике.

Првог дана је отворена међународна изложба – Тријенале ВИЗУЕЛНЕ И ЕКСПЕРИМЕНТАЛНЕ ПОЕЗИЈЕ. На Тријенале се јавило 110 учесника из 29 земаља са преко 400 радова. Изложба носи назив „Рефлексија душе у времену“ и одвија се у три простора, три метафоричне „собе“: „СОБА ДУШЕ“ (Психијатријска служба Здравственог центра), „СОБА ВРЕМЕНА“ (Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“) и „СОБА РЕФЛЕКСИЈЕ“ (Центар за културу). Предложак овоме су били изводи из филозофских текстова Беле Хамваша. Дора Зорица Кљајић, графички дизајнер-сликар je аутор концепције поставке Тријенала. Оснивач и аутор поставке је Дејан Богојевић. Уметнички савет Тријенала чине: Добрица Камперелић, Дејан Богојевић, Дора Зорица Кљајић, Мирољуб Тодоровић и Мирољуб Филиповић Филимир. Значај овакве манифестације је и у томе што је то прво Тријенале визуелне и експерименталне поезије које се организује у Србији, а посебан значај је велики број квалитетних радова аутора из целог света који имају изванредне уметничке референце.

Изложбу је отворио Јанко Левнаић, књижевник из Ваљева.

На Фестивалу су били и радови Миливоја Анђелковића из «НАСЕЉАВАЊА ВИЗАНТИЈЕ» - визуелни «цитати» из визуелног романа на 1002 екрана и поводом њега:

ЧЕСТИТАМ!
Сада сте и ви у визуелном роману!


The end... ако краја има...


Миливој АнђелковићНема коментара:

Постави коментар